Ontdek de essentie van Pedra Bonita: een Braziliaanse specialiteit espressokoffie

Welkom op onze reis naar het hart van Pedra Bonita , een specialty coffee uit de weelderige landen van Brazilië, zorgvuldig vervaardigd voor espressoliefhebbers. Met zijn onweerstaanbare smaaktonen van karamel, melkchocolade en lage aciditeit belooft Pedra Bonita een zintuiglijk avontuur als geen ander. Bereid je voor op een smaakvolle escapade waarbij elke slok een symfonie van gemakkelijke, zachte en ronde smaken onthult.

1

Weet waar je koffie vandaan komt

2

De nalatenschap van de familie Dutra

3

Brandproces

4

Recept

5

Jaarlijks bezoek

6

Conclusie

1. Weet waar je koffie vandaan komt

1. Weet waar je koffie vandaan komt

We werken sinds 2010 samen met de familie Dutra en de broers Walter en Ednilson zijn onze standvastige bondgenoten geweest, die ons jaar na jaar hun beste koffieoogst toevertrouwden. Sinds 2010 kopen we elk jaar hun koffie en na al die jaren hebben ze exclusief voor ons een heel apart gebied binnen hun Fazenda gemaakt.

Deze afdeling heet Pedra Bonita, binnen deze afdeling hebben wij diverse specifieke partijen van verschillende variëteiten en verwerkingsmethoden zoals Pedra Preta en Boa Sorte.

2. De nalatenschap van de familie Dutra

2. De nalatenschap van de familie Dutra

De nalatenschap van de familie Dutra doemt op in het Braziliaanse koffielandschap, hun domein beslaat 500 hectare en produceert jaarlijks 16.000 zakken, waarvan 6.000 zakken van specialty coffee . Hun succes staat bekend als het beste voorbeeld van Braziliaanse specialty coffee en is een bewijs van standvastige passie, hard werken en voortdurende toewijding aan perfectie en verbetering van de kwaliteit. We zijn enorm trots op hun reis en vanwege hun toewijding is deze koffie 100% Bio/Organisch gecertificeerd. Wij zijn erg trots op hen en delen deze biologische koffie graag met jou.

3. Brandproces

3. Brandproces

Betreed de kamer, waar Natural Pedra Bonita – lot Boa Sorte gebrand wordt en deze koffie zijn transformerende reis ondergaat, exclusief op maat gemaakt voor espressoliefhebbers. Door het zorgvuldig branden kun je een symfonie van smaken verwachten: een volle omhelzing met een lage aciditeit , versierd met de zoete toets van karamel, melkchocolade en de subtiele allure van hazelnoten. Deze koffie is niet zomaar een drank; het is een ervaring: een canvas voor het maken van eenvoudige, uitgebalanceerde espressoshots en heerlijke romige cappuccino's.

4. Recept

4. Recept

Wij branden deze koffie voor espresso . Het is een OR Coffee-klassieker! Makkelijk in te stellen op je grinder met een uitgebalanceerde body, tonen van zoete melkchocolade en een gemiddelde aciditeit . Wij vinden dit heerlijk als dubbele espresso om de dag een kickstart te geven of als basis voor onze cappuccino.

Een espressorecept bestaat uit een dosis in grammen gemalen koffie, opbrengst in grammen gezette espresso en een zettijd. Door een weegschaal te gebruiken en de zettijd te meten wanneer je je espresso-shots maakt, kun je het recept namaken en snel problemen oplossen als deze zich zouden voordoen. 

5. Jaarlijks bezoek

5. Jaarlijks bezoek

De oprichters van OR Coffee Roasters, Tom en Katrien, brengen jaarlijks een bezoek aan Brazilië en erkennen de cruciale rol ervan als een van onze belangrijkste herkomstlanden. Het is een reis die onze band met het land verdiept, onze banden met de Dutra-familie versterkt en onze toewijding herbevestigt om de beste Braziliaanse specialty coffee met de wereld te delen.

6. Conclusie

6. Conclusie

Terwijl we onze reis naar Pedra Bonita afsluiten, nodigen we je uit om de erfenis van de Dutra-familie en hun toewijding aan kwaliteit te ontdekken. Verken de essentie van Braziliaanse specialty coffee met ons. Probeer Pedra Bonita en geniet van ongeëvenaard koffiegenot. Hef je kopje en ervaar het beste van wat deze koffie te bieden heeft.