Reviews

06 May 2024

Espresso beheersen met La Marzocco Linea PB AV: een inzichtelijke recensie

Espresso beheersen met La Marzocco Linea PB AV: een inzichtelijke recensie

Espresso beheersen met La Marzocco Linea PB AV: een inzichtelijke recensie 

Terwijl we ons verdiepen in de wereld van thuisbarista's, vinden we de La Marzocco Linea PB AV. Deze gestroomlijnde machine, gemaakt in de naam van Piero Bambi (PB) door een eersteklas Italiaans bedrijf, is een masterclass op het gebied van bruikbaarheid, esthetiek en koffiebereidingsvaardigheden. In deze inzichtelijke review nemen we deze koffiemachine van dichtbij en persoonlijk onder de loep. Wat zorgt ervoor dat het tikt? Waarom zijn koffiekenners er zo dol op? Ontdek alles in deze gedetailleerde recensie. Leun achterover, pak een kopje van je favoriete drankje en laten we de ins en outs van deze espressomachine verkennen. 

"De La Marzocco Linea PB AV is niet zomaar een koffiezetapparaat; het is de droom van elke ingenieur die uitkomt, en de beste vriend van een barista. Van zijn robuuste constructie tot zijn naadloze werking, hij staat overeind in een wereld van commerciële thuismachines. "

Inhoudsopgave

 1. De belangrijkste kenmerken van de La Marzocco Linea PB AV
 2. Voor- en nadelen
 3. Het verschil tussen La Marzocco Linea PB AV en La Marzocco KB90
 4. Onderhoud en levensduur
 5. Wat wij bij OR Coffee Roaster vinden van de Linea PB AV
 6. Laatste gedachten over de Linea PB AV

De belangrijkste kenmerken van de La Marzocco Linea PB AV

De La Marzocco Linea PB AV-espressomachine valt op door zijn strakke ontwerp, ultramoderne functies en uitstekende prestaties. Het is de ultieme keuze voor coffeeshops, restaurants en specialty cafés die hun espresso-aanbod naar een hoger niveau willen tillen.

Grootte en ontwerp
De Linea PB AV is vervaardigd met de beroemde gepolijste roestvrijstalen behuizing van La Marzocco en straalt een moderne en toch tijdloze charme uit. De vereenvoudigde lijnen en het lagere profiel combineren esthetische aantrekkingskracht met functionaliteit, passen naadloos in elke ruimte en bieden voldoende werkruimte voor barista's. Door modernere designelementen te omarmen in vergelijking met de Linea Classic S AV, zoals de Piero-groepskappen en slankere lijnen, biedt het een eigentijdse draai aan het klassieke Linea-ontwerp.

Efficiënt en gemakkelijk te gebruiken
Een eenvoudig te gebruiken digitaal display zorgt voor efficiënte en gebruiksvriendelijke controle over de machine vele mogelijkheden, met realtime metingen van de temperatuur van de koffieboiler, groepstemperatuur, stoomdruk en meer. Met een wachtwoord beveiligde USB-firmware-updates maken deze machine zeer aanpasbaar en houden haar op de hoogte van de technologie.

Precisie met verzadigde groepen
Uitgerust met verzadigde groepen garandeert de Linea PB AV thermische stabiliteit en nauwkeurige temperatuurregeling bij elke espresso-shot. Dit zorgt voor een consistente extractie, waardoor je shots kan maken die rijk, aromatisch en boordevol smaak zitten. Verkrijgbaar in 2 configuraties, je kunt kiezen tussen 2 of 3 groepen, waardoor de machine kan worden afgestemd op meer specifieke behoeften en volume-eisen. Deze machine is ontworpen om naadloos in elk café te passen en tegelijkertijd een aanzienlijke capaciteit te bieden. Deze kenmerken, gecombineerd met Piero-groepskappen die de thermische stabiliteit bevorderen, vullen de stevigheid van deze machine aan en bieden tegelijkertijd voldoende ruimte om een ​​scala aan koffieopties te leveren. 

De boiler voor de koffiegroepkoppen is één exemplaar. Wil je voor iedere groepshoofd een aparte boiler hebben, dan raden wij je aan om eens naar de La Marzocco KB90 te kijken. Het is een upgrade van de La Marzocco Linea PB AV

Dubbele boiler
De machine staat hoog en heeft een dubbel boilersysteem, een functie die de temperatuur perfect in balans houdt voor zowel het zetproces als het stomen tegelijkertijd. Dit biedt uitzonderlijke controle, waardoor je elke keer een uitstekend uitgebalanceerde espresso-shot kunt maken. De innovatieve Piero-groepskappen (ontworpen door Piero Bambi) en verzadigde groepen zorgen voor een onovertroffen thermische stabiliteit voor consistente opnamen.

PID
De La Marzocco Linea PB AV stopt niet alleen bij de dubbele boiler. Wat deze machine op een voetstuk plaatst, is de PID-regeling (Proportional-Integral-Derivative), een systeem dat zorgt voor een nauwkeurige en consistente temperatuur, cruciaal voor een voortreffelijke bereiding. Dit controleniveau zorgt ervoor dat je koffie altijd op de optimale temperatuur wordt geserveerd, waardoor de smaak naar een hoger niveau wordt getild. 

AV
Met de AV-functie kunnen barista's programmeren hoeveel tijd of volume een espresso-shot krijgt. De machine geeft automatisch de gewenste hoeveelheid koffie af

stoompijpje
De machine wordt geleverd met een normaal stoompijpje dat prima, fluweelzacht melkschuim bereidt, maar je moet wel oppassen dat je je handen niet verbrandt door deze aan te raken tijdens het stomen van melk, of daarna.

Eco-modus
Laten we de ECO-modus niet vergeten, een energiebesparende optie waarmee je de energiebesparing in eigen handen kunt nemen. Het bespaart je geld en is vriendelijk voor het milieu - een cruciale toevoeging in onze steeds milieubewustere wereld. 

Automatische backflush & Ruby-stroombegrenzers
De Linea PB AV is ook uitgerust met automatische terugspoeling en robijnrode stroombegrenzers. Automatische terugspoeling vereenvoudigt het reinigingsproces, waardoor de stilstandtijd wordt geminimaliseerd en de machine optimaal blijft presteren. Ruby stroombegrenzers voorkomen hinder door kalkaanslag en zorgen voor stabiliteit, waardoor je het onderhoud uit handen neemt. 

Voordelen van de Linea PB AV: 

 • Superieure espressokwaliteit: De Linea PB staat bekend om het produceren van eersteklas espressokwaliteit waar trouwe La Marzocco-fans dol op zijn. Met zijn geavanceerde PID-regeling en Ruby-stroombegrenzers is het zetten van uitzonderlijke en consistente espresso's een fluitje van een cent.
 • Hightech kenmerken: Functies zoals een digitaal display, USB-firmware-updates en een dubbel boilersysteem maken de Linea PB gebruiksvriendelijk en digitaal geavanceerd. De digitale elektronica van La Marzocco Linea PB verbetert de levensduur van de componenten en de bereidingsprecisie aanzienlijk.
 • Duurzaamheid en energie-efficiëntie: de reputatie van de machine op het gebied van duurzaamheid is een aanzienlijk voordeel. Bovendien gaat de ECO-modus nog een stap verder, wat bijdraagt ​​aan energiebesparing.

Nadelen van de Linea PB AV: 

 • Leercurve: Ondanks dat ze gebruiksvriendelijk zijn, kan de geavanceerde technologie in Linea PB overweldigend zijn voor nieuwe barista's, met een steile leercurve om echt gebruik te kunnen maken van alle mogelijkheden functies.
 • Kosten: Als premium espressomachine heeft de Linea PB een verhoogd prijskaartje. De hoogwaardige technologie en duurzaamheid kunnen voor sommigen de investering waard zijn, maar voor anderen met een beperkter budget kan het een barrière vormen.
 • Grootte: de afmetingen, hoewel geschikt voor zowel een opstelling met 2 als 3 groepen, kunnen omslachtig zijn voor kleinere koffieshopruimtes of voor thuis; Het opvangen ervan kan enige planning vergen.

Het verschil tussen La Marzocco Linea PB AV en La Marzocco KB90

Als je high-end espressomachines hebt gezien, ben je hoogstwaarschijnlijk de La Marzocco Linea PB AV en de La Marzocco KB90 tegengekomen. Deze machines worden beide gevierd binnen de barista-gemeenschap en bieden fantastische koffiezetervaringen met hun eigen unieke kenmerken en specificaties. Laten we ons verdiepen in de nuances die ze allemaal op zichzelf laten schitteren. 

Essentiële kunst van het koffiezetten
De Linea PB AV slaagt erin de workflow terug te brengen tot de essentiële kunst van het koffiezetten. Met zijn klassieke, lineaire esthetiek biedt hij comfortabele betrouwbaarheid, vooral tijdens piekuren. Een van de opvallende hoogtepunten van deze machine is de programmeerbare volumetrische regeling. Dit zorgt voor een consistente cafeïnekick voor elke kop, iets wat je echt zult waarderen tijdens de ochtenddrukte. 

Bovendien beschikt de Linea PB AV over gebruiksvriendelijke schermen, die belangrijke informatie verstrekken en de tijd die aan machine-aanpassingen wordt besteed, verminderen. Ook is er een dubbel boilersysteem aanwezig. De schermen en weegschaal maken het voor iedereen gemakkelijker om perfect uitgebalanceerde kopjes cappuccino en espresso te zetten, zodat uw klanten precies krijgen wat ze verwachten.

Portafilter-ontwerp
Aan de andere kant definieert de La Marzocco KB90 innovatie in de koffiewereld. Hij wordt geprezen om zijn rechtlijnige portafilter-ontwerp, dat de belasting van de polsen van de barista drastisch vermindert zonder dat dit ten koste gaat van de smaak van de koffie. Deze ontwerpinnovatie is ongelooflijk ergonomisch en zet een nieuwe standaard in de koffie-industrie. 

Stoomspoeling KB90
De KB90 beschikt ook over stoomspoeltechnologie. Na de extractie reinigt de groepskop zichzelf automatisch, waardoor de handmatige reinigings- en hersteltijd aanzienlijk wordt verkort. Met de KB90 gaat het erom barista's een ongekend voordeel te geven in hun dagelijkse werkzaamheden. Voor degenen die de werkzaamheden willen versnellen en tegelijkertijd de eersteklas koffiekwaliteit willen behouden, overtreft de workflow van de KB90 die van veel andere machines in dezelfde categorie. 

Of je nu kiest voor de Linea PB AV vanwege zijn klassieke betrouwbaarheid of de KB90 vanwege zijn innovatieve en efficiënte ontwerp, je kunt erop vertrouwen dat beide machines met minimale inspanning een superieure espresso leveren. Beide modellen komen immers voort uit de robuuste lijn van het toonaangevende Italiaanse vakmanschap van La Marzocco.

Misschien wel een van de belangrijkste aspecten van de La Marzocco Linea PB AV is het enorme potentieel om de workflow van een barista te verbeteren en te stroomlijnen. De invloed van deze opmerkelijke koffiemachine op de workflow kan niet worden onderschat.

La Marzocco Linea PB AV:

La Marzocco KB90:


Onderhoud en levensduur

Als het gaat om het onderhoud en de levensduur van de La Marzocco Linea PB AV, blinkt deze machine echt uit. De machine staat bekend om haar betrouwbaarheid en is er ook trots op dat ze een langere levensduur van de componenten heeft, waardoor ze jarenlang efficiënt en goed blijft presteren. 

Als cruciale ruggengraat van jouw café moet de Linea PB AV goed worden onderhouden. Voor optimale prestaties wordt regelmatig reinigen aanbevolen. De machine beschikt over een automatische terugspoelcyclus, waardoor het reinigingsproces voor de barista aanzienlijk eenvoudiger wordt. Bovendien zorgt een filtervervangingsalarm ervoor dat de machine je waarschuwt wanneer het tijd is voor een filtervervanging, waardoor jouw Linea PB AV in topvorm blijft. 

Al deze functies zijn ontworpen om de levensduur van je machine te verlengen, maar er is extra aandacht nodig. Hier zijn een paar tips:

 1. Dagelijkse schoonmaak:
  • Veeg de buitenkant van de machine af met een vochtige doek om eventuele gemorste vloeistoffen of resten te verwijderen.
  • Spoel de groepskoppen door met water om eventueel koffiedik of olie te verwijderen.
  • Maak het stoompijpje schoon met een vochtige doek en laat stoom ontsnappen om eventuele melkresten te verwijderen.

 2. Wekelijks onderhoud:
  • Verwijder de portafilters, schermen en manden en maak ze schoon met een borstel en afwasmiddel.
  • Spoel de machine terug met een reinigingsoplossing om eventuele afzettingen in de groepskoppen en kleppen te verwijderen.
  • Controleer en reinig het waterreservoir en vul het indien nodig bij.

 3. Maandelijks onderhoud:
  • Ontkalk de machine om de opbouw van mineralen in de ketels en het leidingsysteem te verwijderen.
  • Inspecteer en vervang eventuele versleten pakkingen, afdichtingen of O-ringen om lekken te voorkomen en een goede afdichting te garanderen.
  • Smeer bewegende delen zoals scharnieren en hendels om roest en corrosie te voorkomen.

 4. Professioneel onderhoud:
  • Plan regelmatige onderhoudscontroles met een gecertificeerde technicus om de interne componenten te inspecteren en eventuele problemen op te lossen.
  • Houd gegevens bij van onderhoud en service voor referentie- en garantiedoeleinden.

De La Marzocco Linea PB AV biedt ook een handige automatische aan/uit-functie, waardoor je de mogelijkheid hebt om de machine zijn eigen energieverbruik te laten beheren. Dit helpt veel bij het voorkomen van onnodige slijtage, het verminderen van de belasting van de machine en het verlengen van de levensduur ervan. 

Laat de machine je betrouwbare zakenpartner zijn. Door haar dagelijks te verzorgen, zorgt je La Marzocco Linea PB AV voor consistent goede koffie, dag in dag uit.

Wat wij bij OR Coffee Roasters vinden van de Linea PB AV

De La Marzocco Linea PB AV siert de werkbladen van veel coffeeshops en is geen onbekende voor ons bij OR Coffee Roasters. We waarderen dit toestel vanwege haar moderne maar duurzame ontwerp, onovertroffen betrouwbaarheid en haar krachtige eigenschappen die haar prestaties ondersteunen. 

Het dubbele boilersysteem onderscheidt zich door efficiëntie en zorgt ervoor dat de machine de optimale temperatuur behoudt voor het zetten van het perfecte kopje espresso. Via een digitaal display kun je elk aspect van het brouwproces in de gaten houden. Sterker nog: de energiebesparende modus helpt je ​​ecologische voetafdruk te minimaliseren zonder de kwaliteit van de koffie in gevaar te brengen. 

Wij zijn vooral gecharmeerd van de PID-regeling, die giswerk bij het brouwproces elimineert en de barista meer precisie geeft. De USB-firmware-updates zijn als een kers op de taart: ze zorgen ervoor dat je machine de technologische vooruitgang bijhoudt en de toekomst bezit. 

Sinds de lancering in 2013 heeft de Linea PB bewezen een game-changer te zijn in de koffie-industrie. De machine, genoemd naar de maker Piero Bambi, is ontworpen met een belangrijk doel: de macht in de handen van de barista leggen. Wij herhalen dit sentiment bij OR Coffee Roasters, en met elke kop koffie die op een La Marzocco Linea PB AV wordt gezet, voelen we ons precies dat: bekrachtigd.

Laatste gedachten over de Linea PB AV

Tot slot brengt de La Marzocco Linea PB AV niet alleen een espressomachine naar voren, maar een instrument van vindingrijkheid en precisie. Het moderne en toch duurzame ontwerp gaat naadloos samen met onberispelijke functionaliteit, wat op zijn beurt de betrouwbaarheid en efficiëntie tijdens het gebruik verbetert. Er is geen middel onbeproefd gelaten als het gaat om het uitrusten van dit apparaat met de beste functies, zoals dubbele PID-regeling, digitaal display, ECO-modus, automatische backflush, Piero-groepskappen en Ruby-stroombegrenzers. 

De Linea PB AV is verkrijgbaar in twee formaten: een 2 Groepsmachine met een koffieboiler van 3,4 liter en een stoomketel van 7,0 liter, maar ook een grotere 3 Groepsvariant met een koffieboiler van 5,0 liter en een stoomketel van 11,0 liter. Beide varianten garanderen krachtige prestaties en consistentie in de brouwtijden, wat keer op keer resulteert in een perfecte extractie. 

De La Marzocco Linea PB AV blijkt een solide investering voor een bruisende coffeeshop. Als u dit stukje Italiaanse techniek in je ruimte brengt, gaat het er niet alleen om dat je een eersteklas koffiezetapparaat hebt, maar dat je trots deel uitmaakt van het La Marzocco-erfgoed: een erfenis van uitmuntende koffiebereiding die al bijna een eeuw teruggaat. .