Reviews

06 May 2024

Ontdek de geavanceerde kenmerken van de La Marzocco Strada AV: een diepgaande evaluatie

Ontdek de geavanceerde kenmerken van de La Marzocco Strada AV: een diepgaande evaluatie

Welkom bij onze uitgebreide gids over de La Marzocco Strada, een uitzonderlijke speler in de wereld van espressomachines. Of je nu een professionele barista of een koffieliefhebber bent, de Strada is een baken van kwaliteit en prestatie. In deze diepgaande review bekijken we de indrukwekkende kenmerken van de La Marzocco Strada AV, vergelijken we haar met een andere machine van het hoogste niveau en helpen we je te begrijpen wat dit toestel tot een ster in haar vakgebied maakt.

"In de wereld van premium espressomachines staat de La Marzocco Strada als een ongeëvenaard bewijs van functionaliteit, kwaliteit en verfijning."

De belangrijkste kenmerken van de La Marzocco Strada AV

Als je gepassioneerd bent door koffie en verlangt naar de ongeëvenaarde ervaring van het maken van een perfecte espresso, is er één machine die het toppunt van uitmuntendheid biedt: de La Marzocco Strada. Dit meesterwerk staat bekend als de 'Ferrari onder de espressomachines' en combineert naadloos uitzonderlijk vakmanschap en innovatieve technologie. Dit toestel werd zorgvuldig ontworpen door barista's, voor barista's. De Strada belooft jouw koffiereis opnieuw te definiëren met haar ongeëvenaarde consistentie, precisie en ultramoderne functies en is niet zomaar een espressomachine; het is de sleutel tot een buitengewone koffie-ervaring.

Onder de kenmerken die de Strada onderscheiden van andere espressomachines in haar klasse zijn onder meer: 

Grootte en ontwerp
De Strada AV is niet zomaar een koffiezetapparaat; het is een statementstuk. Verkrijgbaar in modellen met 2 of 3 groepen en met een iconisch Italiaans ontwerp dat esthetiek combineert met functionaliteit. De onopvallende constructie zorgt voor zichtbaarheid en interactie tussen barista's en klanten, waardoor de algehele coffeeshopervaring wordt verbeterd. Het gebruiksvriendelijke digitale display biedt intuïtieve toegang tot de machine-instellingen, waardoor barista's parameters zoals temperatuur, druk en opnametijden gemakkelijk kunnen controleren en aanpassen. Bovendien zijn de interne componenten van de machine snel toegankelijk, waardoor stilstand tot een minimum wordt beperkt en consistente prestaties worden gegarandeerd, zelfs tijdens drukke serviceuren.

Auto-volumetrisch
Met haar Auto-Volumetrische (AV) functionaliteit brengt de Strada de controle binnen handbereik van de barista. Barista's kunnen de tijd of het volume van een espressoshot programmeren, waarna de machine automatisch de vooraf bepaalde hoeveelheid koffie afgeeft. Deze functie stroomlijnt niet alleen het zetproces, maar zorgt ook voor consistentie bij alle espressoshots, ongeacht het ervaringsniveau van de barista.

Zetsysteem met dubbele boiler
Ervaar uitmuntendheid op het gebied van koffie bereiden met het dubbele boilersysteem van Strada, met onafhankelijke koffieboilers voor elk groepshoofd. Deze opstelling maakt nauwkeurige temperatuurregeling mogelijk, waardoor de zetomstandigheden voor elke espresso-shot afzonderlijk worden geoptimaliseerd. Barista's kunnen de temperatuurinstellingen voor meerdere koffiesoorten tegelijk nauwkeurig afstemmen, waardoor een optimale smaakextractie wordt gegarandeerd. De Strada AV beschikt ook over een conisch ventiel en paddle systeem, waardoor barista's controle krijgen over de waterstroom en -druk, waardoor het zetproces verder wordt verbeterd. Met haar thermische stabiliteitssysteem handhaaft de Strada een constante watertemperatuur voor een uitzonderlijke espressokwaliteit, shot na shot.

PID-regelaar
Geniet van ongeëvenaarde temperatuurregeling met de dubbele PID-controller (Proportional-Integral-Derivative) van Strada. Deze geavanceerde technologie biedt nauwkeurige regeling van de zettemperaturen, waardoor consistentie en nauwkeurigheid in elk kopje wordt gegarandeerd. Barista's kunnen voor elke ketel verschillende recepten instellen, van pre-infusie tot zetverhouding, waardoor flexibiliteit wordt geboden om aan diverse voorkeuren te voldoen en een optimale smaakextractie te garanderen.

Aanpasbare pre-infusie
Pas de pre-infusietijd aan je voorkeuren aan met de aanpasbare pre-infusiefunctie van de Strada. Door de koffiepuck gelijkmatig te laten verzadigen voordat deze volledig wordt geëxtraheerd, draagt ​​dit maatwerk bij aan een verbeterde smaakontwikkeling in het laatste kopje, wat resulteert in een genuanceerder en evenwichtigere espresso-ervaring.

Krachtige pomp
Uitgerust met een krachtige pomp, zorgt de Strada AV voor een progressieve waterregeling voor de perfecte extractie. Dit pompsysteem levert een consistente waterdruk, wat bijdraagt ​​aan de reputatie van de machine op het gebied van uitzonderlijke espressokwaliteit.

Pro touch stoompijpje
De prestatiegerichte stoompijpjes van de Strada zijn een gamechanger voor het opschuimen van melk. Deze stoompijpjes zijn dubbelwandig en vacuümgeïsoleerd en blijven koel aanvoelen, wat comfort en veiligheid garandeert tijdens langdurig gebruik. Bovendien leveren ze stoom van hoge kwaliteit met een hoog volume voor onberispelijk opschuimen van melk, met een variabele stroom voor nauwkeurige controle over de melktextuur. De machine beschikt ook over een proportioneel stoomventiel, waardoor barista's de stoomstroom en -druk nauwkeurig kunnen aanpassen, wat resulteert in een meer gecontroleerd en consistent melkopschuimproces.

App-integratie
Hoewel de Strada AV geen directe app-integratie biedt, bieden de gebruiksvriendelijke interface en programmeerbare instellingen een intuïtieve ervaring voor barista's. Met de mogelijkheid om parameters aan te passen en firmware bij te werken via USB, biedt de machine gemak en aanpassingsmogelijkheden, waardoor een naadloze espresso-ervaring wordt gegarandeerd.

Voor- en nadelen

Voordelen van La Marzocco Strada AV: 

De Strada staat bekend om zijn superieure bouwkwaliteit en innovatief ontwerp, bedoeld om barista's ongeëvenaarde efficiëntie en samenhang. De volgende punten dragen in belangrijke mate bij aan de wenselijkheid ervan

 • Mass-Based Profiling: Deze functie maakt een uitzonderlijke controle over de koffie-extractie mogelijk, waardoor barista's bij elke opname een uitzonderlijke smaak en consistentie kunnen leveren.

 • Geavanceerde technologie: De Strada beschikt over geavanceerde functies, zoals Pro Touch-stoompijpjes en de Hot Water Economizer, die het gemak en de doeltreffendheid bieden die hem onderscheiden.

 • Gebruiksvriendelijk: De Strada heeft een intuïtieve interface, waardoor barista-training een fluitje van een cent wordt en een consistente koffiekwaliteit wordt gegarandeerd, zelfs in drukke omgevingen.

 • Onverslaanbare esthetiek: Hoewel de Strada functioneler is dan louter visueel aantrekkelijk, is dit toestel ongetwijfeld een knaller, met haar iconische uiterlijk dat een vleugje verfijning toevoegt aan elke koffiebar.

Nadelen van de La Marzocco Strada AV: 

Ondanks het indrukwekkende scala aan functies zijn er een paar overwegingen die mogelijk afbreuk kunnen doen aan de aantrekkingskracht van de Strada: 

 • Kosten kunnen voor sommigen een probleem zijn. Als premiummachine, uitgerust met een overweldigend aantal vooruitstrevende functies, hangt er begrijpelijkerwijs een flink prijskaartje aan de Strada.
 • Grootte Het formaat van La Marzocco Strada trekt ook de aandacht. Omdat de Strada opties beschikbaar heeft in modellen met 2 of 3 groepen, is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je voldoende ruimte hebt om haar te kunnen plaatsen zonder de barstroom te belemmeren.
 • LeercurveOndanks het feit dat de Strada het trainen van nieuwe barista's veel gemakkelijker maakt met zijn geavanceerde functies, kan de complexiteit van de machine voor beginners een beetje een leercurve vormen. 

Bij het evalueren van de Strada moet je de hoogwaardige mogelijkheden, het ambachtelijke vakmanschap en de innovatieve kenmerken ervan afwegen tegen deze overwegingen. Het zou wel eens de baanbrekende espressomachine kunnen zijn die haar concurrenten overtreft en jouw café naar nieuwe hoogten van succes helpt. 

  Het verschil tussen La Marzocco Strada AV en La Marzocco Strada X

  Als je de La Marzocco Strada AV (Auto-Volumetric) vergelijkt met de Strada X, zie je een aantal onderscheidende kenmerken en mogelijkheden. De Strada AV biedt een vereenvoudigde bediening met zijn geautomatiseerde volumetrische bediening, wat zorgt voor precieze en consistente drankvolumes bij elk shot, waardoor hij ideaal is voor omgevingen met grote volumes. De Strada X daarentegen focust op geavanceerde personalisatie en profilering met het innovatieve mass-based profiling systeem en Smart Saturation technologie, waardoor barista's elk extractieproces kunnen finetunen voor maximale precisie. Terwijl de Strada AV uitblinkt in gebruiksgemak en efficiëntie, biedt de Strada X een hogere mate van controle, perfect voor koffiespeciaalzaken waar vakmanschap en consistentie van het grootste belang zijn.

  Onderhoud en levensduur

  Begin met het dagelijks backflushen van de groepshoofden. Deze cruciale stap helpt bij het verwijderen van resterende koffieoliën en -deeltjes. La Marzocco raadt aan om voor deze procedure een blinde filter en een speciaal ontworpen espressomachinereiniger te gebruiken. Het is voor elke barista eenvoudig genoeg om snel op te pakken, en het vergt geen aanzienlijke tijdsinvestering. Vergeet niet dat aandacht voor detail bij het uitvoeren van deze klus de lange levensduur van je machine garandeert. Als je ervoor zorgt dat je groepshoofden altijd in optimale staat verkeren, zal je espresso bovendien elke dag beter smaken.

  Maak vervolgens gebruik van de automatische stoomspoelfunctie. De La Marzocco Strada spoelt na iedere extractie automatisch de groepskoppen door met heet water. Deze functie zorgt voor zuiverheid en temperatuurstabiliteit, waardoor een schonere kop en een consistente smaak worden gegarandeerd.

  1. Dagelijkse schoonmaak:

   • Veeg de buitenkant van de machine af met een vochtige doek om eventuele gemorste vloeistoffen of resten te verwijderen.
   • Spoel de groepskoppen door met water om eventueel koffiedik of olie te verwijderen.
   • Maak het stoompijpje schoon met een vochtige doek en laat stoom ontsnappen om eventuele melkresten te verwijderen.

  2. Wekelijks onderhoud:

   • Verwijder de portafilters, screens en filters en maak ze schoon met een borstel en afwasmiddel.
   • Backflush de machine met een reinigingsoplossing om eventuele afzettingen in de groepskoppen en kleppen te verwijderen.
   • Controleer en reinig het waterreservoir en vul het indien nodig bij.

  3. Maandelijks onderhoud:

   • Ontkalk de machine om de opbouw van mineralen in de ketels en het leidingsysteem te verwijderen.
   • Inspecteer en vervang eventuele versleten pakkingen, afdichtingen of O-ringen om lekken te voorkomen en een goede afdichting te garanderen.
   • Smeer bewegende delen zoals scharnieren en hendels om roest en corrosie te voorkomen.

  4. Professioneel onderhoud:

   • Plan regelmatige onderhoudscontroles met een gecertificeerde technicus om de interne componenten te inspecteren en eventuele problemen op te lossen.
   • Houd gegevens bij van onderhoud en service voor referentie- en garantiedoeleinden.

  Door deze onderhoudsrichtlijnen te volgen, houd je je La Marzocco Strada AV in topconditie en kan je jarenlang genieten van espresso van hoge kwaliteit.

  Wat wij bij OR Coffee Roasters vinden van de Strada AV

  Bij OR Coffee Roasters zijn we ervan overtuigd dat de La Marzocco Strada AV zich echt onderscheidt op het gebied van professionele espressomachines. Als fervente koffieliefhebbers zijn we vooral onder de indruk van de genuanceerde controle die de Strada mogelijk maakt, waardoor we het zetproces kunnen verfijnen voor de perfecte extractie. Bovendien waarderen we de meerdere modellen die tegemoetkomen aan uiteenlopende behoeften - of het nu het model met twee groepen is voor kleinere etablissementen of het model met drie groepen voor drukkere locaties. Naast de indrukwekkende technische specificaties schuilt er een onmiskenbare charme in het ontwerp van de machine, dat nauw aansluit bij onze esthetiek en tegelijkertijd een nauwe interactie tussen barista en klant mogelijk maakt. Volgens ons is de Strada niet zomaar een espressomachine; het is een meesterlijke mix van kunst en wetenschap die samen zijn gekomen.

   Laatste gedachten over de Strada AV

   Kortom, de La Marzocco Strada onderscheidt zich als een baanbrekende espressomachine, ontworpen met superieure ergonomie en geavanceerde functies om de ware kunst van het koffiezetten te belichamen. Elk aspect van deze machine weerspiegelt de toewijding van La Marzocco aan innovatie en kwaliteit. Het strakke digitale display draagt ​​niet alleen bij aan de esthetische aantrekkingskracht, maar maakt dit toestel ook gebruiksvriendelijker. De toegevoegde Cool Touch stoompijpjes zorgen voor veiligheid en netheid, waardoor het een waardevolle investering is voor koffieliefhebbers overal ter wereld. Dus, ben je klaar om jouw koffiezetervaring naar een hoger niveau te tillen met de La Marzocco Strada?