Ontdek de essentie van Amka Mlimaji: Een specialty filterkoffie uit Congo

Welkom op onze reis naar het hart van Congo, waar de uitzonderlijke Amka Mlimaji-koffie op je wacht. Deze specialty coffee afkomstig van de veerkrachtige boeren uit Kivu en zorgvuldig gebrand voor filterkoffie, belooft een onvergetelijke smaakervaring. Met een hoge aciditeit , tonen van kruisbes, tropisch fruit en een vleugje honing biedt Amka Mlimaji een symfonie van smaken die zowel smooth als zijdezacht zijn. Bereid je voor op een smaakvol avontuur waarbij elke slok een verhaal vertelt van weerstand, hoop en ongeëvenaard vakmanschap.

1

Weet waar je koffie vandaan komt

2

Congo Amka Mlimaji nalatenschap

3

Brandproces

4

Recept

5

Conclusie

1. Weet waar je koffie vandaan komt

1. Weet waar je koffie vandaan komt

Bij OR Coffee Roasters geloven we in het belang van weten waar je koffie vandaan komt. Onze nieuwste filterkoffie, Amka Mlimaji, komt uit Congo en is afkomstig van Makeda. Deze uitzonderlijke koffie wordt geproduceerd door de veerkrachtige Congolese boeren uit Kivu, een regio die de ontberingen van een langdurige oorlog heeft doorstaan. Elk kopje Amka Mlimaji is niet zomaar een drankje, maar een symbool van weerstand en hoop. De koffie wordt met de hand geplukt en volledig gewassen, waardoor de hoogste kwaliteit wordt gegarandeerd, en gedroogd op Afrikaanse bedden om de onderscheidende kenmerken te behouden.

Door voor deze koffie te kiezen, geniet je niet alleen van de rijke smaken, maar steun je ook de moedige boeren die deze koffie verbouwen. Ken je koffie en geniet van het verhaal achter elk kopje.

2. Nalatenschap van Congo Amka Mlimaji

2. Nalatenschap van Congo Amka Mlimaji

Deze koffie, afkomstig van de coöperatie Amka Mlimaji, bevat de variëteiten Blue Mountain en Red Bourbon, geteeld op een hoogte van ongeveer 1450 tot 1850 meter boven zeeniveau. Het resultaat is een koffie met een zeer aangename fruitige sfeer en een zoete afdronk, die een werkelijk heerlijke en onvergetelijke smaakervaring biedt. De erfenis van Congo Amka Mlimaji is verweven met het doorzettingsvermogen en de toewijding van de boeren die het produceren, waardoor elke slok een bewijs is van hun harde werk en veerkracht.

3. Brandproces

3. Brandproces

Het brandproces van Congo Amka Mlimaji is zorgvuldig ontworpen om het beste in zijn unieke smaakprofiel naar voren te brengen. Deze koffie is speciaal gebrand voor filter en ondergaat een nauwkeurig en gecontroleerd brandproces om de hoge aciditeit en fruitige tonen te versterken. De gladde, zijdezachte body van de koffie wordt zorgvuldig bewaard, zodat elk kopje een consistente en heerlijke ervaring oplevert. Ons brandteam bij OR Coffee Roasters is er trots op dit proces te perfectioneren om de onderscheidende kenmerken van Amka Mlimaji te benadrukken.

4. Recept

4. Recept

Ontdek de rijke smaken van onze Congo Amka Mlimaji, speciaal gebrand voor filter. Deze uitzonderlijke koffie, afkomstig van het gerenommeerde Amka Mlimaji wasstation, is een koffie waar we dol op zijn als deze wordt bereidt met een Kalita. De Kalita-methode verbetert het zijdezachte mondgevoel en levert elke keer een heerlijk kopje koffie op. Vanaf de eerste slok wordt je begroet door een hoge aciditeit die doet denken aan sappige kruisbessen. Terwijl de koffie afkoelt, evolueert het aroma en onthult tonen van tropisch fruit zoals ananas en mango. De natuurlijke zoetheid van deze vruchten, gecombineerd met een subtiel vleugje honing, zorgt voor een onweerstaanbaar zoet en complex smaakprofiel. Perfect voor wie een verfijnd en smaakvol kopje koffie op prijs stelt.

Ga met ons mee terwijl we je door de stappen leiden om deze voortreffelijke Congo Amka Mlimaji-filterkoffie te zetten met behulp van een Kalita, en geniet van de reis van boon tot kopje.

5. Conclusie

5. Conclusie

Congo Amka Mlimaji is meer dan alleen een koffie; het is een symbool van veerkracht, kwaliteit en duurzaamheid. Vanaf de oorsprong in de door oorlog verscheurde regio Kivu tot aan het nauwgezette handmatige pluk- en wasproces: elke stap in de reis is een bewijs van de toewijding van de Congolese boeren. Het unieke brandproces verbetert de hoge aciditeit , de fruitige tonen en de zijdezachte body, waardoor het een werkelijk uitzonderlijke filterkoffie is.

Door voor Congo Amka Mlimaji te kiezen, geniet je niet alleen van een heerlijke en gedenkwaardige kop koffie, maar steun je ook de moedige boeren die deze koffie verbouwen. Vier met ons het verhaal achter elk kopje en geniet van de rijke smaken van deze opmerkelijke koffie.